PROFESSIONEEL WONINGBEHEER

Ook voor de zakelijke markt is Ecobouwadvies een geschikte partner. Wij hanteren aantrekkelijke tarieven voor een EPA-W label, huurpuntentelling en adviezen om geliberaliseerd te kunnen verhuren.

Met dit soort Maatwerkadviezen wordt nauwkeurig aangegeven hoe u minimaal 140 huurpunten kunt halen voor vrije sector verhuur. Dit kan via de weg van een B-label of hoger of door in het comfort van de keuken of badkamer te investeren. De vastgoed beheerder krijgt duidelijk inzicht in de goedkoopste en effici├źntste maatregelen.

EPA-U labels voor kantoorgebouwen

Ecobouwadvies is ook gecertificeerd voor het opnemen en afgeven van EPA-U labels voor de utilitaire markt. Daarnaast geven wij Maatwerkadviezen voor het verbeteren van de energiehuishouding in kantoorgebouwen, bedrijfsruimtes, winkels, scholen etc. Op deze wijze krijgt u inzicht in op welke wijze het loont om uw verlichting aanpassen, bouwkundige aanpassing te doen of overige installaties te verbeteren. U krijgt alternatieve maatregelen overzichtelijk naast elkaar. U kunt de maatregelen vergelijken op investering, fiscaal voordeel of subsidie, terugverdientijd en energiebesparing in m3 gas of kWh elektra.

Ook hier zijn wij scherp geprijsd.

VRIJE SECTOR

Voor een verhuurder van zelfstandige huurwoningen is het van belang te weten of een woning in de vrije sector verhuurd kan worden. Hiertoe dient er allereerste een Energie-Index beschikbaar te zijn. Afhankelijk van de Index worden er huurpunten toegekend. Bij een index bv. lager de 1,2 wordt er al een aantal van 32 huurpunten toebedeeld. Het maximaal beschikbare aantal huurpunten is 40 voor een woning met een index < 0,6.
Wanneer een eigenaar zijn woning gaat renoveren kan Ecobouwadvies met een veranderstaat adviseren welke minimale verbeteringen er gemaakt moeten worden om de woning in de vrije sector te kunnen verhuren. Hiertoe wordt eert een nulmeting gedaan. Vervolgens wordt er op basis van de wensen van de eigenaar verbeter maatregelen opgesteld. Deze kunnen betrekking hebben op:

  1. de kwaliteit van de woning; denk aan de luxe van badkamer en voorzieningen in de keuken
  2. bouwkundige aspecten; denk aan de kwaliteit van de thermische schil (isolatie)
  3. installatietechnische aspecten; denk aan de verwarming, ventilatie en het opwekken van zonne-energie.

Met een vrije sector advies weet u zeker dat u op de meest economische wijze uw woning geschikt maakt voor verhuur in de vrije sector.